Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κανδήλα. (βίντεο-φωτο).


Αν και ο καιρός ήταν άστατος την 25η Μαρτίου 2018 μας επέτρεψε να γιορτάσουμε την επέτειο της επανάστασης των Ελλήνων την 25η Μαρτίου 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Με το πέρας Θείας λειτουργίας και τη Δοξολογία η βροχή σταμάτησε για λίγο κι έτσι οι μαθητές των σχολείων μας πραγματοποίησαν τη παρέλαση.
Συγκεκριμένα το πρωί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία λειτουργία και η επίσημη Δοξολογία από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού π. Ιερόθεο Κοκκώση και τον εφημέριό μας π. Ευφρόσυνο Γρίβα.  
Η καθιερωμένη εκφώνηση του Πανηγυρικού λόγου της ημέρας έγινε από την εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Κανδήλας κ. Βούλγαρη Αγορίτσα.
Στο Μνημείο Ηρώων εψάλλη η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνια οι: o αντιδήμαρχος  Ξηρομέρου Γκόλιας Παναγιώτης, o πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σπύρος Κράββαρης, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ο εκπρόσωπος από την Εθνική Αντίσταση καθώς, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, και μαθητές από το Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο Κανδήλας. Αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων, εψάλλη ο Εθνικός μας Ύμνος. 
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες...!!!
Δείτε φωτογραφίες και δυο βίντεο παρακάτω........