Από τον μήνα Μάιο όπως κάθε χρόνο αρχίζουν οι κτηνοτρόφοι να κουρεύουν τα πρόβατα και τα γίδια πρίν πιάσουν οι μεγάλες ζέστες του καλοκαιριού. Το έθιμο καλά κρατεί και πηγαίνουν από το ένα μαντρί στο άλλο φίλοι και συγγενείς για να βοηθήσουν. Η διαδικασία είναι κοπιαστική ιδίως όταν χρησιμοποιούνται τα μεγάλα ψαλίδια (κουροψάλιδα). Οι πιο πολλοί χρησιμοποιούν κουρευτικές μηχανές σήμερα. Από τους τελευταίους φέτος στις αρχές Ιουνίου, είχε σειρά το κοπάδι του Βασίλη Γρίβα και ήταν πολλοί αυτοί που συμμετείχαν στον κούρο τιμώντας φυσικά στο τέλος το έθιμο που προστάζει ένα καλό φαγοπότι για όλους... Και του χρόνου !!!