Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Κανδήλας έδωσαν μια εξαιρετική θεατρική παράσταση στη γιορτή λήξης του σχολικού έτους. (φωτο)

Για ό,τι κακό συμβαίνει σ' αυτή τη χώρα, φταίνε πάντα οι "άλλοι" ποτέ "εμείς". 
Αυτή δυστυχώς είναι η γενική πεποίθηση που επικρατεί στη χώρα μας, η οποία και αναδείχτηκε από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Κανδήλας, μέσα από τη θεατρική παράσταση «Καλημέρα Ελλάδα».
Η γιορτή λήξης στις 13 Ιουνίου είχε τα πάντα. Τραγούδι, χορό, πολύ χιούμορ και σάτιρα, μέσα από τα οποία όλοι μας γελάσαμε, σκεφτήκαμε, προβληματιστήκαμε, συνειδητοποιήσαμε...
Τα παιδιά όλων των τάξεων του σχολείου ερμήνευσαν με τρόπο γλαφυρό, διάφορες σκηνές από την καθημερινή ελληνική πραγματικότητα (νεολαία, πολιτική, ΜΜΕ, δημόσιες υπηρεσίες κλπ.)..
Το σημαντικότερο όμως μήνυμα που στάλθηκε μέσα από την καταπληκτική ερμηνεία των μαθητών είναι ότι: 
«Μόνο εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή μας. Ας σταματήσουμε λοιπόν να ρίχνουμε την ευθύνη πάντα στους άλλους, οποιοιδήποτε και αν είναι αυτοί σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και ας αναλάβουμε επιτέλους τις ευθύνες μας ο καθένας.
Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε αυτό τον κόσμο που ζούμε και μαζί με αυτόν τη ζωή μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να να φανταστούμε τον κόσμο μας όπως θα θέλαμε να είναι και μετά να βάλουμε τα δυνατά μας να τον αλλάξουμε. Φυσικά θα πρέπει πρώτα ν' αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι...»