Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ο νέος προτεινόμενος χάρτης υγείας στον Δήμο Ξηρομέρου και μία αποκλειστική είδηση.

Αναδημοσίευση απο: ΜYTIKAΣ  PRESS

Το ΑγρίνιοCulture.gr αποκαλκύπτει σήμερα τον νέο χάρτη Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία με βάση την εισήγηση της 6ης ΥΠΕ. Στο Δήμο Ξηρομέρου τα Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα διατηρούνται με την παρατήρηση ότι το Κ.Υ. Μύτικα, λόγω δυσκολίας διασύνδεσης με άλλες δομές, πρέπει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

ΔΙΚΤΥΟ ΠΦΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.
Το δίκτυο συγκροτείται από 2 μονάδες αναφοράς (Κ.Υ. Αστακού και Κ.Υ. Μύτικα) με τα διασυνδεόμενα με αυτές 7 ΠΙ.
Το Κ.Υ. Μύτικα, λόγω δυσκολίας διασύνδεσης με άλλες δομές, πρέπει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην λειτουργία αυτή, παρά τον μικρό πληθυσμό ευθύνης (που αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες), πρέπει να είναι στελεχωμένο με 5 Γενικούς Ιατρούς και 1 Παιδίατρο, καθώς και εξοπλισμένο με ακτινολογικό μηχάνημα και αναλυτή. Οι ανάγκες σε νοσηλευτικό είναι 4 νοσηλεύτριες (υπηρετεί 1) και 1 επισκέπτρια (υπηρετεί 1) . Επίσης 2 άτομα διοικητικό κλπ προσωπικό (υπηρετούν 0).
Το Κ.Υ. Αστακού πρέπει επίσης να λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Η αναγκαία στελέχωσή του σε γιατρούς είναι Γενικοί Ιατροί/Παθολόγοι 5 (υπηρετούν 3), Παιδίατροι 1 (υπηρετούν 0), Οδοντίατροι 1 (υπηρετεί 1) και ο εργαστηριακός του εξοπλισμός πρέπει να στηρίζει την εφημερία (ακτινολογικό, αναλυτής).
Οι ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι : νοσηλεύτριες 5 (υπηρετούν 3) , επισκέπτριες 2 (υπηρετούν 0). Βοηθητικό: 2 (υπηρετεί 1) Παραϊατρικό προσωπικό 2 (υπηρετεί 1) Διοικητικό κλπ βοηθητικό προσωπικό 3 (υπηρετούν 2).
Συνολικές ανάγκες σε επιπλέον προσωπικό είναι 10 άτομα.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Να δώσουμε και μία αποκλειστική είδηση, ότι με βάση αυτά τα δεδομένα, δηλαδή της σχεδιαζόμενης αναβάθμισης της λειτουργίας του Κ.Υ. Μύτικα, θα έχουμε πολύ σύντομα ανακοίνωση ένταξης και του Π.Ι. Καλάμου στο Κ.Υ. Μύτικα, γιατί αυτό επιτάσσει η λογική.
Ελπίζουμε όλα αυτά που είναι μόνο ανακοινώσεις ως αυτή την στιγμή, να τα δούμε να υλοποιούνται στο άμεσο μέλλον, γιατί τότε θα έχουν και αξία.