Κανδήλα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Κανδήλα. (φωτο)Με πολύ καλό καιρό πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Κανδήλα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου για την Επανάσταση των Ελλήνων της 25ης Μαρτίου 1821.
Το πρωί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία από τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού π. Ιερόθεο και τον εφημέριο Ευφρόσυνο Γρίβα. Επίσης η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την εκπρόσωπο του Γυμνασίου κ. Λιάπη Ειρήνη. 
Εν συνεχεία στο Μνημείο Ηρώων αφού εψάλλη η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, κατέθεσαν στεφάνια ο αντιδήμαρχος  Ξηρομέρου Βασίλειος Μουρκούσης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σπύρος Κράββαρης, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ο εκπρόσωπος από την Εθνική Αντίσταση καθώς και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, και μαθητές από το Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο Κανδήλας. Αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και εψάλλη ο Εθνικός μας Ύμνος, στην κεντρική πλατεία του χωριού πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση...
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες...
Δείτε πολλές φωτογραφίες παρακάτω: