Κανδήλα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας

Κανδήλα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Κινητοποιήσεις από τους ιδιοκτήτες λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας


Διάβημα στην Α.Δ. Αιτωλίας για τα ταξί
Στα άκρα είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι ιδιοκτήτες λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, αναφορικά με την υποκλοπή όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν μεταφορικού έργου αρμοδιότητάς τους, από ταξιτζήδες της περιοχής. Για το λόγο αυτό μάλιστα από την Παρασκευή και επ’ αόριστον, θα παρατάξουν τα λεωφορεία τους στο ύψος του Ευήνου, ζητώντας από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας εντατικοποίηση των ελέγχων. Αναλυτικά το διάβημα των αυτοκινητιστών:
«Ως γνωστόν Υμίν, καθημερινά δεκάδες ταξί από το νομό Αιτ/νίας πραγματοποιούν κατά παράβαση των διατάξεων των νόμων 2446/1996 και 2963/2001 παράνομες μεταφορές επιβατών. Παραλαμβάνουν επιβάτες από διάφορα μέρη του νομού με προορισμό το λεκανοπέδιο της Αττικής και, αντίστοιχα, φεύγοντας από την Αττική παραλαμβάνουν εκ νέου κατοίκους του νομού μας, προκειμένου να τους φέρουν πίσω. Οι επιβάτες είναι άσχετοι μεταξύ τους.
Η διαδρομή πραγματοποιείται άνευ λειτουργίας ταξιμέτρου. Το κόμιστρο είναι 35 €/ άτομο. Αντιλαμβάνεστε το ύψος της φοροδιαφυγής και της παρανομίας.
Εμείς από την πλευρά μας υφιστάμεθα τεράστια ζημιά, διότι η μόνη κερδοφόρα γραμμή που εκτελούμε είναι το δρομολόγιο Αγρίνιο – Μεσολόγγι – Αθήνα. Καθημερινά όμως χάνουμε τεράστια ποσά εσόδων ένεκα της παράνομης δράσης των εν λόγω οδηγών ταξί.
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, κάθε ταξί αποκερδαίνει περίπου 130 ευρώ ανά διαδρομή, ήτοι 260 ευρώ την ημέρα, διότι δε συνηθίζουν να εκτελούν δρομολόγια εάν δεν είναι πλήρη τα οχήματα, ήτοι με τέσσερις άσχετους μεταξύ τους επιβάτες.
Ενώ λοιπόν οι οδηγοί αυτοί πλουτίζουν, εμείς κινδυνεύουμε να κηρύξουμε πτώχευση, καθώς υποκλέπτουν την πλέον κερδοφόρα γραμμή μας. Από την άλλη, εκ του κοινωνικού χαρακτήρα του ΚΤΕΛ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Α.Ε. υποχρεούμαστε να εκτελούμε σωρεία δρομολογίων τα οποία είναι ζημιογόνα για εμάς.
Ήδη έχουμε αναφερθεί τόσο στην Τροχαία Αττικής όσο και σε εσάς παλαιότερα για το φαινόμενο αυτό και βρήκαμε ανταπόκριση, καθώς υπήρξε μια περίοδος την περσινή άνοιξη που ένας σημαντικός αριθμός οδηγών συνελήφθησαν κατά την ώρα εκτέλεσης παράνομων δρομολογίων και δικάστηκαν από την αρμόδια δικαστική αρχή για παραβίαση του αρ. 18 ν.1903/1990.
Δυστυχώς όμως, παρά τις καταδίκες αυτές, οι εν λόγω οδηγοί δεν πτοήθηκαν και συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους αυτή.
Συνεπώς, σε μια ύστατη και απέλπιδα προσπάθεια για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς σας γνωστοποιούμε ότι σκοπεύουμε να παρατάξουμε λεωφορεία από το στόλο του ΚΤΕΛ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Α.Ε., στην ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της γέφυρας του Ευήνου, από 15/07/2016 και ώρα 04.00 π.μ. για όσο διάστημα χρειαστεί έως ότου δούμε τη δέουσα ανταπόκριση σε αυτή τη μάστιγα των παράνομων μεταφορών που κινδυνεύει να μας οδηγήσει σε πτώχευση.
Η εν λόγω διαμαρτυρία θα γίνει εντός των ορίων που επιβάλλει τόσο το αρ. 11 του Συντάγματος περί του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, όσο και το αρ. 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Επ’ ουδενί θα υπάρξει παρακώλυση των συγκοινωνιών ή οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και την ασφάλεια των χρηστών του οδοστρώματος.
Η διαμαρτυρία μας θα είναι φιλήσυχη και ειρηνική και αποκλειστικός της σκοπός είναι να γνωστοποιηθεί στο ευρύτερο κοινό του νομού μας το πρόβλημα που τίθεται από την παράνομη αυτή δραστηριότητα των οδηγών ταξί που μας έχει κάνει να φοβόμαστε πλέον ανά πάσα στιγμή το ενδεχόμενο πτώχευσης.
Για τους λόγους αυτούς σας ενημερώνουμε για την πρόθεσή μας αυτή, για να προβείτε και εσείς στα νόμιμα».
πηγη: Sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου