Κυριακή 24 Απριλίου 2016

58 μετανάστες εντοπίστηκαν τη νύχτα μεταξύ Παλαίρου και Μύτικα

πηγη: agrinionews.gr

Δυστυχώς επαληθεύονται οι εκτιμήσεις πως τα δυτικά παράλια της χώρας και ιδιαίτερα αυτά της Αιτωλοακαρνανίας θα επανέλθουν στο προσκήνιο της διακίνησης μεταναστών μετά το κλείσιμο των βόρειων συνόρων.
Λίγες μέρες μετά τον εντοπισμό δεκάδων Σομαλών στην Αγριλιά Αστακού, σήμερα τα ξημερώματα σε απόμερο παραλιακό σημείο μεταξύ Παλαίρου και Μύτικα εντοπίστηκαν 58 μετανάστες. Συνελήφθη μάλιστα ένας εκ των τριών διακινητών.
Συγκεκριμένα, η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας και το Λιμενικό αξιοποιώντας πληροφορίες και όντας γενικώς σε κατάσταση ετοιμότητας την περασμένη νύχτα ήταν σε επιφυλακή στη συγκεκριμένη περιοχή. Γύρω στις 2.30 εμφανίστηκαν τρία οχήματα, ένα τζιπ προπομπός και δύο βαν από τα οποία αποβιβάστηκαν 58 μετανάστες.
Ο 36χρονος Σύριος οδηγός του τζιπ συνελήφθη ενώ οι οδηγοί των βαν διέφυγαν και αναζητούνται.
Οι 58 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Αγρίνιο όπου έγινε ο έλεγχος των στοιχείων τους. Κατά κύριο λόγο επρόκειτο για γυναίκες και παιδιά πολλών εθνικοτήτων. Μεταξύ τους υπήκοοι Σομαλίας, Συρίας, Ιρακ, Ιράν, Αφγανιστάν, Παλαιστίνης κ.α.
46 εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς διέθεταν τα έγγραφα προσωρινής παραμονής στη χώρα. 12 ατόμων όμως τα έγγραφα είχαν λήξει και παραμένουν στα κρατητήρια καθώς θα τους επιβληθεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.
Στην αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα τη νύχτα συμμετείχαν υπηρεσίες της Α.Δ.Ακαρνανίας και το Λιμενικό. Σε εξέλιξη είναι πλέον η προανάκριση που ενεργείται από το Α.Τ. Βόνιτσας και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου.