Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Για τον Εξωγήινο. Τον ιχνιλάτη του Σύμπαντος ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΙΟ


Γράφει ο κ. Κώστας Μακρυγεώργος (Κρεμμύδας). 

Για να μιλήσει κανείς ή να γράψει για τον γίγαντα νέο αστροφυσικό επιστήμονα Δημήτρη Γιαννίο, του Διονυσίου Γιαννίου (Μπατσινιάρη) και της Νανάς Γιαννίου – Λιοπύρη, χρειάζονται, πέραν του απεριόριστου χρόνου, τεράστιες ειδικές και βαθιές γνώσεις του αντικειμένου. Εγώ ομολογώ ότι ούτε τις έχω ούτε είμαι ικανός να τις αποκτήσω, αλλά ούτε και να καταλάβω τα βαθιά αυτά επιστημονικά νοήματα. Γι’ αυτό τ’ αφήνω στους φορείς και τους ειδικούς.
Αυτό βέβαια θα επισφραγισθεί απ’ το μέγεθος της αξίας και της ικανότητας του ιδίου. Ο κοινός νους που διαθέτουμε εμείς είναι ανίκανος να συλλάβει το ύψος που μπορεί να φτάσει ο φοβερός αυτός διαστημικός εγκέφαλος, καθώς επίσης και τα αποτελέσματα που θα αποκομίσει. 
Είχα ακούσει για την πρόοδο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ, αλλά δεν περίμενα να μάθω και να ανακαλύψω απ’ τον Αθηναϊκό Τύπο, που πραγματικά με εξέπληξε ότι έχει αναλάβει την «μετάφραση – ανάλυση» των εξωγήινων μηνυμάτων, που φτάνουν στη Γη από απόσταση 500 εκατομμυρίων ετών φωτός! Πραγματικά τρόμαξα και κατασυγκινήθηκα.
Ξεκίνησε απ’ την Πάλαιρο και τώρα διασχίζει και ιχνηλατεί το σύμπαν. Είναι επίκουρος καθηγητής Φυσικής και Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο Περντιού της Ιντιάνα κι έχει αναλάβει τη μέγιστη αυτή αποστολή. Το να τον συγχαρούμε νομίζω δεν φτάνει, είναι κάτι το ελάχιστον.
Η τιμή είναι δική του, είναι της οικογένειάς του, είναι του χωριού του, είναι της πατρίδας του. Αλλά ιδιαίτερα είναι τιμή και σε μας τους συγχωριανούς – κοντοχωριανούς. 
Οι εγκάρδιες ευχές μας είναι να έχει υγεία αυτός και η οικογένειά του και να εξιχνιάσει το σύμπαν.
Συγχαρητήρια στους γονείς του για τη μεγάλη συμπαράσταση και στήριξη που του έκαμαν στα πρώτα βήματα.
Ας μας συγχωρέσουν οι Ζαβερδιανοί. Τον διεκδικούμε κι εμείς – Μυτικιώτες και Κανδηλιώτες 50/50 διότι κάποιες φλέβες έχει κι από μας. Η μητέρα του είναι απ’ το Μύτικα, η Νανά Λιοπύρη του Δημητρίου. Η δε γιαγιά του είναι απ’ την Κανδήλα, η Ευτυχία Σακουφάκη του Γεωργίου.
Δημήτρη, μας κάνεις όλους υπερήφανους! Μπράβο. Οι ευχές μας σε ακολουθούν
Πάτρα, 6 Μαρτίου 2020
Κώστας Μακρυγεώργος (Κρεμμύδας)