Κανδήλα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

"Γης Μαδιάμ". Ολόκληρο βουνό παρέσυρε τα πάντα στο διάβα του λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα Ιαματικά Λουτρά Τρύφου Ακτίου -Βόνιτσας

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και κυρίως η συνεχής βροχόπτωση στην περιοχή μας προκάλεσαν κατολίσθηση μέρος του βουνού παρασέρνοντας δένδρα και το δρόμο που πηγαίνει προς τα Ιαματικά Λουτρά Τρύφου σε τρία σημεία σπρώχνοντας τον προς το ποτάμι.
Η υποχώρηση του οδοστρώματος συνεχίζεται όλο και περισσότερο καθημερινά μας επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Προδρομίτης Σωτήρης και μας τόνισε πως κάθε χρόνο έχουμε προβλήματα στην περιοχή λόγω εδάφους ενώ φέτος οι καταστροφές είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη χρονιά.


Η προσπέλαση είναι αδύνατη και μέρα με την μέρα μιας και τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται γίνεται ακόμη χειρότερη.
Η ζημιά που προήλθε είναι ανυπολόγιστη, σε 3 σημεία του δρόμου μιας και δεν μπορεί κανείς να περάσει να πάει στα Λουτρά.
Η προσωρινή παρέμβαση του Δήμου πιστεύουμε θα γίνει όταν πλέον φτιάξει ο καιρός και η γη στην περιοχή δεν βγάζει νερό.
Μάλιστα αναγνώστης μας εξέφρασε και  φόβους για την στατικότατα των κτηριακών εγκαταστάσεων αν και δεν έχουμε εικόνα για την πληροφορία αυτή  και δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε.
Σε επικοινωνία που είχαμε με το δήμο, μας ενημέρωσαν πως σηματοδοτήθηκε σαν απαγορευμένη και επικίνδυνη  η περιοχή και ισχύει η ανακοίνωση για απαγόρευση που είχε βγει στις 23/02/2018 για διέλευση ανθρώπων και αυτοκινήτων και ο κίνδυνος μεγαλώνει.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας απευθύνεται έκκληση προς τους πεζούς και οδηγούς να μην εισέρχονται στο δρόμο προς τα Λουτρά Τρύφου λόγω υποχώρησης του οδοστρώματος, διότι εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
«Ο δρόμος πρόσβασης των Ιαματικών Πηγών Τρύφου έχει υποστεί σημαντική ζημιά, λόγω υποχώρησης μεγάλου τμήματός του οδοστρώματός του σε μήκος περίπου 50 μ., καθιστώντας την διέλευσή οχημάτων και πεζών αδύνατη. Έχουμε ξεκινήσει ενέργειες για την σύνταξη μελέτης από την πλευρά του Δήμου, με επαφές με το αρμόδιο υπουργείο για τη χρηματοδότηση του έργου, για την άμεση αντιμετώπιση του έκτακτου συμβάντος και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας του δρόμου και ως πρώτη εκτίμηση φαίνεται ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για την αποκατάσταση του. Μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς παρακαλούνται οι Δημότες και οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες να μην εισέρχονται στο εν λόγο δρόμο, διότι εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος».


 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ
 πηγή:katounanews