Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Οδοιπορικό στην κορυφή Βελούτσα από τον ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΟΝΗ.


από: ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS


     Ο Φωτορεπόρτερ Χρήστος Μπόνης ανέβηκε το καλοκαίρι του 2001 μαζί με τη παρέα του στην κορυφή "Βελούτσα" και καταγράφει την καταπληκτική θέα και το Ξηρομερίτικο τοπίο. Ως γνωστόν ο Αστακός είναι χτισμένος στους πρόποδες του όρους Βελούτσα που είναι η απόληξη των Ακαρνανικών Ορέων.

Ο Χρήστος Μπόνης γράφει: 
 
  Καλοκαίρι 2001: Μια παρέα 5 φίλοι από τον Αστακό αποφασίσαμε να κάνουμε την Κύρου ανάβαση, δηλαδή  την Βελούτσα ανάβαση. Μάθαμε για ένα μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του βουνού αλλά η διαδρομή είναι διπλή. Δηλαδή έως ένα σημείο η μετάβαση γίνεται με αυτοκίνητο και στη συνέχεια  ανεβαίνεις πεζός.  
    Συμφωνήσαμε να κάνουμε το τόλμημα και έτσι οι: Ντίνος Τριλίβας, Γιώργος Μπαμπούρης, Φώτης Καυμενάκης, Χρήστος Μπόνης και ο αξέχαστος και μακαρίτης Μπάμπης Χάντρας, ξεκινήσαμε πρωί- πρωί και ακλουθώντας τις υποδείξεις που είχαμε φτάσαμε ως την μέση της διαδρομής με αυτοκίνητο....
    Από εκεί και μετά βάλαμε στα πόδια αντηλιακό, πήραμε τα μπουκάλια με νερό, κάποιος απο εμάς και μια γκλίτσα (ο σκοπός δεν ξέρω αν ήταν για να τον βοηθήσει στην διαδρομή ή να προκαλεί φόβο στους αγκομαχώντες).  Με τα πολλά και τα λίγα φτάσαμε στην κορυφή και από εκεί απολαύσαμε την μοναδική θέα.
 
ΥΓ: Φυσικά μην περιμένετε να με δείτε εμένα στις φωτο διότι πάντα ο φωτογράφος είναι σε τέτοιες στιγμές ο άτυχος…