Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Η Κανδήλα γιόρτασε χθες την πολιούχο της Παναγία Ζωοδόχο Πηγή. (video-φωτο)

Η Κανδήλα  γιόρτασε χθες με λαμπρότητα την πολιούχο της Παναγία Ζωοδόχο Πηγή. Το πρωί της Παρασκευής τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία λειτουργία από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού π. Ιερόθεο Κοκκώση και τον π. Ευφρόσυνο Γρίβα παρουσία πολλών πιστών και επισήμων. Έψαλλαν ο κ. Γεώργιος Μακρυγιάννης πρωτοψάλτης Ι.Ν. Παντανάσσης Πατρών, ο Βελισσάριος Γκεζερλής ιεροψάλτης στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης με καταγωγή από την Κανδήλα και ο πρωτοψάλτης της ενορίας μας Παρασκευάς Λεκατσάς. 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η περιφορά της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του χωριού. Με την ολοκλήρωση της περιφοράς, στον προαύλιο χώρο του ναού οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς της περιοχής μας από τον Αθλητικό Σύλλογο "Ακαρνανικός Μύτικα" και ένα χορευτικό τμήμα με κορίτσια από την Κανδήλα τους οποίους συνόδευσαν η ορχήστρα των Αριστοπουλαίων, με τον Σπύρο Κουτρουμάνο και την δικιά μας Κανδηλιώτισσα Καίτη Ράμμου στο τραγούδι.
Με τη παρουσία τους μας τίμησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Δυτ. Ελλάδας Γιάννης Λύτρας, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Τσάρκος και Παναγιώτης Γκόλιας, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Αλυζίας, Ιωάννα Βέρρη (Μύτικας), Βασίλης Πολύζος (Βάρνακας), Γιώργος Λιοντάκης ( Αρχοντοχώρι) και ο Σπύρος Κράββαρης  (Κανδήλα). 
Οι κυρίες του Φιλόπτωχου Ταμείου της ενορίας μας φρόντισαν επίσης και για τα κεράσματα που δόθηκαν σε όλους τους πιστούς που παραβρέθηκαν στη γιορτή. 
Και του χρόνου !!!
Παρακάτω δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη Θεία λειτουργία και την περιφορά της εικόνας ενώ σε άλλη ανάρτηση θα δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα χορευτικά....