Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Ατύχημα πριν λίγο στη διασταύρωση Αστακού-Βόνιτσας-Μύτικα-Κανδήλας.

Πριν λίγο σημειώθηκε ατύχημα στο κόμβο Μύτικα-Κανδήλας-Αστακού-Βόνιτσας με σύγκρουση ενός Ι.Χ. ερχόμενο από Αστακό και μηχανάκι που έβγαινε από Μύτικα. Ευτυχώς ελαφρά τραυματισμένος -όπως φάνηκε από τη πρώτη ματιά- ο συντοπίτης μας που οδηγούσε το μηχανάκι διακομίστηκε με ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αστακού στο Νοσοκομείο Λευκάδας. 
 Ακόμα μια φορά να τονίσουμε ότι στο Κέντρο Υγείας Μύτικα δεν υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο και αναγκαστικά πρέπει να περιμένουμε μισή ώρα να έρθει από τον Αστακό κάποιος αν βέβαια είναι διαθέσιμο. Το ερώτημα είναι αν αυτή η μισή ώρα ή και περισσότερο, μέχρι να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες, αποβεί μοιραία σε ενδεχόμενο σοβαρό ατύχημα ποιός θα αναλάβει την ευθύνη? Φυσικά κανείς από τη πολιτεία. Τι να πρωτοκάνει ένας γιατρός με ένα ασθενοφόρο?
Το μόνο που μας μένει είναι να προσευχόμαστε και βέβαια να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην οδήγηση.
Και μια περιοχή για να αναπτυχθεί τουριστικά πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλίσει αυτές τις υποδομές αλλιώς οι τουρίστες με τα υπερπολυτελή σκάφη τους, τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και όχι μόνο περαστικοί θα παραμένουν από αυτόν τον τόσο όμορφο τόπο μας.