Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Αγία Παρασκευή Κανδήλας. Πρωτοβουλία των ομογενών για επισκευή του δρόμου προς το Προσκύνημα. (βίντεο-φωτο)

    Είναι γνωστό ότι οι ομογενείς που βρίσκονται μακριά απ' τη πατρίδα ζουν με τις αναμνήσεις, τη μεγάλη αγάπη κι αυτή τη γλυκόπικρη νοσταλγία για τον τόπο τους. Έτσι και οι συντοπίτες μας που ζουν και διαπρέπουν σε άλλες χώρες δεν ξεχνούν, και πάντα ιδίως τέτοια εποχή έχουν στη σκέψη τους την Αγία Παρασκευή μας....
Ο δρόμος της πάντα δύσκολος και παρά τις προσπάθειες για μικροεπισκευές, κάθε χρόνο λόγω των κατολισθήσεων από τις κακοκαιρίες του Χειμώνα, ξαναγίνεται επικίνδυνος σε πολλά σημεία, έως μή προσβάσιμος με αυτοκίνητα. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε ποτέ κανέναν να φτάσει μέχρι τη Χάρη της με τα πόδια για να προσκυνήσει και να την ευχαριστήσει. Αλλά είναι πολύς ο κόσμος και από πολλά μέρη που θέλει και χρειάζεται να Την επισκέπτεται όλες τις εποχές του χρόνου και πολύ πιο συχνά.
    Γνωρίζοντας όλα αυτά οι ομογενείς μας στην Αμερική σκέφτηκαν και πήραν μια πρωτοβουλία. Ζήτησαν πέρυσι να τους στείλουμε κάποιο βίντεο με το δρόμο για το Προσκύνημα, ώστε να το παρουσιάσουν σε εκδήλωση εκεί και να δουν πολλοί φίλοι και πατριώτες σε ποιά κατάσταση βρίσκεται τώρα. Απώτερος σκοπός ήταν να συγκεντρώσουν χρήματα συμβάλλοντας σε μια προσπάθεια ανακατασκευής του δρόμου, δίνοντας μια ολοκληρωμένη και μόνιμη λύση στο πρόβλημα.
   Έτσι προσπαθήσαμε, χωρίς να έχουμε τα κατάλληλα μέσα και ιδιαίτερες γνώσεις να βιντεοσκοπήσουμε εξ' ολοκλήρου το δρόμο και τον περιβάλλοντα χώρο του Προσκυνήματος. Ελπίζουμε ότι κάτι καταφέραμε και να αποδώσαμε όσο το δυνατόν καλύτερα την επικρατούσα κατάσταση.
   Είναι αξιέπαινη και πολύ συγκινητική η πρωτοβουλία των ομογενών μας και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Εμείς από τη μεριά μας και έχοντας γνώση τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, απευθυνόμαστε και κάνουμε έκκληση προς τους υπεύθυνους της Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, η ενέργεια αυτή των ομογενών μας να αποτελέσει έναυσμα και να συμβάλλουν κι αυτοί από τη θέση τους. Τον τρόπο τον ξέρουν καλύτερα οι ίδιοι, αρκεί μόνο να το θελήσουν πραγματικά και να μιλήσουν με έργα....
Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε παρουσιάσει το δρόμο ανεβαίνοντας για την Αγία Παρασκευή
Δείτε παρακάτω με βίντεο και φωτογραφίες τον περιβάλλοντα χώρο του Προσκυνήματος και το δρόμο όπως φαίνεται στην κατάβαση για το χωριό.