Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Λαμπρός ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στην Κανδήλα.

Η Κανδήλα σήμερα την Παρασκευή της Λαμπρής φόρεσε τα καλά της και γιόρτασε την πολιούχο της και προστάτιδα Ζωοδόχο Πηγή. Πλήθος πιστών προσήλθε να προσκυνήσει και να πάρει ευλογία απ΄όλη την γύρω περιοχή.
Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού Αρχιμανδρίτη π. Ιερόθεο Κοκκώση. Συνλειτούργησαν ο εφημέριος Αρχοντοχωρίου π. Αθανάσιος Φραγκοτάσιος με τον εφημέριο της ενορίας μας π. Ευφρόσυνο Γρίβα.
Με τη παρουσία τους μας τίμησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Λύτρας, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τσάρκος Βασίλειος και Γκόλιας Παναγιώτης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου Γεωργούλας Κωνσταντίνος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τζαχρήστας Παναγιώτης και Βελώνας Αποστόλης, καθώς επίσης και οι πρόεδροι των Τ.Κ. Μύτικα Ιωάννα Βέρρη και Κανδήλας Κράββαρης Σπύρος.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του χωριού με πομπή. Η γιορτή έληξε με παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο του ναού από τα χορευτικά τμήματα συνοδευόμενα από την ορχήστρα των γνωστών ταλαντούχων Αριστοπουλαίων και τον Σπύρο Κουτρουμάνο στο τραγούδι, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για τη παρουσία τους και τη προσφορά τους.
Φεύγοντας όλος ο κόσμος κεράστηκε με γλυκά από τις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου τα οποία έφτιαξαν ή πρόσφεραν πολλές Κανδηλιώτισσες.
Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί και φέτος η γιορτή με επιτυχία. 
Χρόνια πολλά σε όλους...!!!
Δείτε το πρώτο μέρος με φωτο από την Θεία Λειτουργία και τη λιτάνευση της εικόνας: