Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Λαμπρός Εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στην Κανδήλα Ξηρομέρου. (φωτο:A' μέρος)

 Με ξεχωριστή λαμπρότητα γιορτάστηκε η πολιούχος και προστάτιδα της Κανδήλας Ζωοδόχος Πηγή, με πλήθος κόσμου από όλη την περιοχή. Το πρωί τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους και πλατείες του χωριού. Στη συνέχεια τα χορευτικά της Ενορίας και των Κατηχητικών Σχολείων χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο του Ιερού Ναού. Τέλος ο εφημέριός μας π. Ευφρόσυνος πήρε τον λόγο αναφέροντας τα εξής:
 "Με την Χάρη του Θεού μας και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου, της επονομαζομένης Ζωοδόχου Πηγής, εορτάσαμε και φέτος την Εορτή της ήτοι την εορτή των εγκαινίων του Ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ζωοδόχου Πηγής στην Κανδήλα Ξηρομέρου.
Θερμές ευχαριστίες και δοξολογίες στον Πανάγαθο Θεό και στην Παναγία μας, αλλά και σε όλους όσους συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί και φέτος με επιτυχία η πανήγυρις του χωριού μας.
Θερμές ευχαριστίες στους Σεβαστούς Πατέρες που πλαισίωσαν την εορτή , στον Αντιπεριφεριάρχη π.ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Λύτρα Ιωάννη, τον Δήμαρχό μας κ. Γαλούνη Ερωτόκριτο με τους Αντιδημάρχους κ. Λαϊνά Κωνσταντίνο και Μουρκούση Βασίλειο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τους Ξυλογλύπτες μας, τον Συντηρητή της Εικόνας της Παναγίας μας, τον κ. Καυμενάκη για τις παραδοσιακές στολές, τον κ. Λιάγκο για την μουσική κάλυψη στα χορευτικά μας, τα παιδιά των χορευτικών της Ενορίας και των Κατηχητικών σχολείων, τις κυρίες με τα κεράσματα, το Φιλόπτωχο Ταμείο μας, και τέλος όλους όσοι με τον δικό τους τρόπο έβαλαν το λιθαράκι, ώστε να κτισθεί αυτή η ωραία πανήγυρις, ών τα ονόματα Κύριος γνωρίζει !!!!
Χρόνια πολλά σε όλους...
Η Παναγία έφορος και προστάτης του χωριού μας. να σκέπει όλους όσοι μας τιμήσατε με την παρουσία σας και εσάς και τις "οικογένειές σας, αλλά και αυτούς που ήθελαν αλλά για κάποιον λόγο δεν τα κατάφεραν. 
 Χρόνια πολλά και πάλι και Παναγιοσκέπαστα"..!!"
Ακολουθούν πολλές φωτο παρακάτω: